Lehký a jednoduchý oběd.
Slunce svítí, ptáci zpívají, tráva se zelená. Ideální čas si dát voňavou zeleninu. Navíc parmazán dá zelenině skvělou chuť a posune ji zase o kousek "výš".
Recept
- lilek
- dvě rajčata
- olivový olej s bazalkou, můžete v klidu použít i obyčejný a dochutit bylinkami
- sůl
- parmazán
POSTUP
Troubu předehřejeme na 170°. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme ho 10 minut odpočinout, aby se zbavil vody, kterou v sobě má. Pak si nakrájíme rajčata na kolečka a lilek osušíme ubrouskem. Do zapékací misky poklademe lilek a rajčata za sebou. Osolíme, pokapeme olivovým olejem a nakonec na zeleninu nastrouháme parmazán, kterým vůbec nešetříme! Pečeme 20 - 25 minut. Po upečení na zeleninu zase nastrouháme parmazán a zakápneme olivovým olejem.
Dobrou chuť :)
Žádné komentáře:
Okomentovat