23. března 2017

Pečený lilek s rajčaty a parmazán

Lehký a jednoduchý oběd. 
Slunce svítí, ptáci zpívají, tráva se zelená. Ideální čas si dát voňavou zeleninu. Navíc parmazán dá zelenině skvělou chuť a posune ji zase o kousek "výš". 


Recept


- lilek
- dvě rajčata
- olivový olej s bazalkou, můžete v klidu použít i obyčejný a dochutit bylinkami
- sůl
- parmazán

POSTUP

Troubu předehřejeme na 170°. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme ho 10 minut odpočinout, aby se zbavil vody, kterou v sobě má. Pak si nakrájíme rajčata na kolečka a lilek osušíme ubrouskem. Do zapékací misky poklademe lilek a rajčata za sebou. Osolíme, pokapeme olivovým olejem a nakonec na zeleninu nastrouháme parmazán, kterým vůbec nešetříme! Pečeme 20 - 25 minut. Po upečení na zeleninu zase nastrouháme parmazán a zakápneme olivovým olejem.

Dobrou chuť :)





Žádné komentáře:

Okomentovat