22. března 2017

Jogurtové vafle s jablíčky v karamelu

Nemůžu se rozhodnout jestli mám raději vafle nebo lívance..je těžké si vybrat. Pokud má člověk jen trochu fantazie, tak si může každý víkend vytvořit několik variant. Stačí přidat skořici, změnit druh mouky, přidat ovoce nebo čokoládu, vynechat mléko, atd. To je jen těsto, co teprve příloha..
V tomto receptu na vafle jsem třeba použila jogurt, špaldovou mouku a sladila jen medem.

Recept


6 vaflí

na vafle
- 2 kelímky bílého jogurtu
- vejce
- 2 lžíce medu
- lžíce rozpuštěného másla
- špetka soli
- trocha muškátového oříšku nebo mleté skořice
- hrnek a čtvrt špaldové mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku

na jablíčka v karamelu
- 5 jablíček
- 50g krupicového cukru
- 3 lžíce másla

POSTUP

- Do misky dáme oba jogurty, vejce, med, máslo, sůl muškátový oříšek/skořici a dobře prošleháme.  Pokud budete chtít přidat muškátový oříšek, tak dejte opravdu jen trochu, aby nepřebil chuť jablek. Pak přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem a zpracujeme do hustého těsta. Těsto pak necháme odležet na 20 minut. Mezitím si připravíme jablka v karamelu. Do pánve dáme cukr s máslem a na vyšším plameni necháme zkaramelizovat. Jablíčka zbavíme slupky, nakrájíme na měsíčky, zbavím je jádřinců a přidáme do pánve, ve které vzniká karamel. Když začne karamel zlátnou, tak jablíčka promícháme a pánev dáme pryč z ohně. A je hotovo.  

Dobrou chuť :)







Žádné komentáře:

Okomentovat