5. března 2017
Jahodové knedlíky s vanilkovou omáčkou
„Vysvětlím vám rozdíl mezi knedlíky a noky. Je to prosté. Knedlík se vaří ve vroucí vodě ve formě podlouhlých válečků, a teprve po vyjmutí z lázně se krájí na tenké plátky. A po obrubě těchto plátků může být takový knedlík trochu oslizlý. Naproti tomu typický nok, se ve formě kuliček nebo šišek, vaří každý kousek oddělený zvlášť, a tudíž je slizký po celém svém povrchu."
Jindřiška Krausová, Pelíšky
3. března 2017
20. února 2017
15. února 2017
14. února 2017
Banánové lívance s čokoládou
Sobotní snídaně jsou u nás doma vyložené na sladko. Buď jsou to lívance, vafle nebo je to žemle, zapečené pečivo.. Teď jsem si řekla, že by chtělo ty obyčejné lívance trochu oživit. Čokoládu jsme dlouho na seznamu neměli (dva dny předtím byla Čokoládová Pavlova.. :D), tak proč ji nedat i do lívanců? :)
13. února 2017
Sněhulák s vlašskými ořechy
Hned na začátek musím říct, že se jedná o pracný recept - pokud nemáte robot s hnětacím nástavcem. Těsto je klasicky na vánočku, kterou děláme u nás doma na Vánoce, jen je ho o něco méně, aby se vlezlo do formy se sněhulákem. Pokud nemáte to štěstí a nemáte doma takového robota, tak vám ale musím říct, že ta námaha za to stojí. Aspoň jednou za rok. Ještě než jsme si ho pořídili, tak jsem tuto vánočku dělala jen jednou do roka na Vánoce (když je toho množství 3 krát víc, tak musíte ručně mísit minimálně hodinu a půl, aby bylo těsto hladké a vláčené).
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)