19. dubna 2017

Vejce Benedikt s chřestem a slaninou

Netrvalo to ani 15 minut a svačina by na světě. Musím říct, že jsme si moc pochutnali, a proto jsem tento recept zařadila na seznam nejoblíbenějších snídaní na víkend. Jen se těším, až mi tuhle nádheru někdo připraví :D

Recept


pro 2 osoby

- 2 vejce
- svazek zeleného chřestu
- plátky slaniny
- olivový olej
- dva krajíce chleba
- vanička kozího sýra 

POSTUP

- Nejprve si necháme ohřát vodu v kastrůlku na středním plameni - voda nesmí vřít, abychom vejce nerozcupovali, stačí, když bude malinko probublávat, skoro ani to ne, na okrajích hrnce s vodou by měly stoupat jen malinkaté bublinky. Rozehřejeme si pánev, do které nalijeme tak 2 lžíce olivového oleje. Do dvou misek rozklepneme vejce. Chřest zbavíme dřevěných konců, opláchneme a obalíme slaninou - na jeden chřest jeden plátek slaniny. Takto obalený chřest dáme osmahnout na pánev. Teď dáme do toustovače (nebo na další pánvičku) připravit chleba. Opatrně ponoříme vejce do vody a necháme takto vařit 3 minuty - po 2 minutách můžeme vodu lehce zamíchat, abychom vytvořili vír a bílek tak lépe obalil žloutek. Chřest nám na pánvi začne pěkné zelenat a do 3 minut (poznáte i podle slaniny) bude hotový. 

Na opečený chleba dáme vejce, vedle něj chřest se slaninou a vše posypeme kozím sýrem.

Dobrou chuť :) 



Žádné komentáře:

Okomentovat