14. dubna 2017

Banánový beránek

Takže první beránek je na světě a povedl se na jedničku. Mrzí mě, že dávám recept až tak pozdě. Zkoušky..to víte. A pozor! Mašle. Ta musela být, takže jsem ji uvázala ještě předtím, než jsem beránka polila čokoládou. Jenže když jsem ho pak chtěla znovu vyfotit, tak nám to nedala a ochutnali jsme ho, no a skončilo to tak..že jsme už bez beránka :D


Recept


na beránka
- 2 vejce
- 150g krupicového cukru
- 125g změlkého másla
- 2 banány
- 2 banánové pudinky 
- 100ml šlehačky, 33%
- 200ml mléka
- 200g polohrubé mouky
- 100g špaldové mouky
- 1 kypřící prášek
- špetka soli
+ máslo a hrubá mouka na přípravu formy
(+ 150g hořké čokolády na polevu)

POSTUP

- Předehřejeme troubu na 190°
- Oddělíme si žloutek od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr, špetku soli, máslo a vše dobře prošleháme nejméně 3 minuty. Pak budeme zašlehávat banán, pudink, šlehačku a mléko. Přisypeme obě mouky, kypřící prášek a dobře promícháme. V jiné míse vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Ten pak přidáme do těsta a jemně ho vmícháme. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do formy vlijeme těsto a necháme péct 30 - 40 minut. Pokud bude těsto po 30 minutách zlatavé, tak ho přikryjeme alobalem a dopékáme dalších 10 - 15 minut. Zkontrolujeme špejlí, zda je těsto upečené. Po upečení dáme formu s beránkem na mřížku a necháme zcela vychladnout. Kdo by si chtěl beránka ještě vylepšit, tak si nechá rozpustit čokoládu ve vodní lázni, a tou pak beránka polije. Můžu zaručit, že s čokoládou je beránek ještě lepší :)

Dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat