26. října 2016

Dýňový Cheesecake

Babi nám přinesla další dýně..doufám, že už poslední. Takže pro teď to bude něco sladkého a s čokoládou! :) Myslím, že potom budeme zavařovat..

Recept


dortová forma 22cm

na dýňové pyré
- jedna máslová dýně

na korpus
- 1 balení BeBe sušenek
- 1 kostka másla

na náplň
- 250g Philadelphia
- 3 lžíce zakysané smetany, 20%
- 150g krupicového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 hrnek dýňového pyré

na polevu
- 125ml zakysané smetany 
- 60g hořké čokolády


POSTUP

DÝŇOVÉ PYRÉ
- Troubu předehřejeme na 180°
- Na plech si dáme pečící papír.
- Dýni rozřízneme na dvě poloviny a očistíme od semínek. Rozříznutou částí položíme na plech.
- Pečeme 40 minut. Jak poznáme, že je hotová: dýně musí být uvnitř měkká, zjistíme tak, že jde jemně propíchnout vidlicí.
- Necháme vychladnout a pak ji vydlabeme do mísy, směs rozmixujeme dohladka.
- Pokud nám nějaké pyré zbude, nic se neděje, v mrazáku vydrží 2 měsíce.

KORPUS
- Předehřejeme troubu na 170°
- Rozdrtíme sušenky a smícháme je s máslem. 
- Směsí vyplníme formu a pěkně upěchujeme dlaní.
- Pečeme 10 minut.

NÁPLŇ
- Do mísy dáme sýr, zakysanou smetanu, cukr, van. extrakt a šleháme dokud nám nevznikne hladká směs. Nakonec přidáme dýňové pyré a zašleháme.
- Směs vlijeme do formy a pečeme 50 minut.

POLEVA
- V kastrůlku zahřejeme zakysanou smetanu a čokoládu. Pořádně promícháme,aby se vše spojilo.
- Opatrně nalijeme na náplň ve formě, urovnáme stěrkou a dáme zpět do trouby na 5 minut.

Dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat