9. března 2016

Brusinkové Muffiny s mandlemi a ovesnými vločky

"Dáte si? Jsou s čokoládou:)" "Ne děkujem, držíme dietu..:(" A tak se zrodil nápad na "zdravější" muffiny!
Upřímně nemám moc ráda nálepku zdravé, bio atd. Pojem zdravé není vůbec správné označení. Zdravé je i sádlo, ale protože se ho většina žen snaží na sobě zbavit, tak už jen k samotnému slovu mají odpor. Přitom většina z nás jídávala chleba se sádlem a cibulkou, nebo mletou paprikou, a bylo nám hej. A pak BIO. Inu, to co bylo dříve samozřejmostí je dnes BIO. Když už tedy, tak mám raději "ze zahrádky" nebo "od farmáře", pokud bych chtěla zdůraznit kvalitu a čerstvost.

Recept


12 muffinů

na muffiny
- 80ml plnotučného mléka
- 150g bílého jogurtu/1 kelímek
- hrst ovesných vloček
- 1 vejce
- 70ml oleje
- 2 lžíce medu
- hrst sušených brusinek
- 200g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 100g třtinového cukru
- hrst celých mandlí (můžete použít i lískové oříšky, vlašské..jaké máte rádi)
- hrst mandlové moučky


POSTUP

MUFFINY
- Předehřejeme troubu na 190°
- Do mísy vysypeme ovesné vločky a přidáme k nim mléko a jogurt. Promícháme a necháme odpočinout 5 minut, aby vločky nasály tekutinu.
- Mezitím si nahrubo nakrájíme brusinky a mandle.
- Do mísy s vločkovou směsí přidáme vejce, olej, med a pořádně promícháme.
- Do směsi přisypeme brusinky a prosejeme všechny suché ingredience. Krom mandlové moučky! Zase pořádně promícháme.
- Naplníme košíčky do dvou třetin. Nemusíme v nich těsto nějak upravovat, samy si hezky "sednou" :)
- Posypeme mandlovou moučkou a nakrájenými mandlemi.
- Pečeme 20 až 25 minut, dozlatova..po chvíli co nám chladnou ještě ve formě, je dáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

Dobrou chuť :)












Žádné komentáře:

Okomentovat