14. března 2017

Ravioli s ricottou, pažitkou a sýrovou omáčkou

Italská kuchyně je sama o sobě velmi snadná. Především pokud máme už těstoviny koupeny a stačí je jen uvařit, no ale to neznamená, že by snad příprava těstovin byla nějak náročná. To vůbec. Hlavní je mít strojek na těstoviny.
Příprava těsta je snadnější než na lívance, a to už je co říct. Náplň? Bez komentáře. Pak už zbývá jen příprava samotných raviol a ta je spíš zábava, než komplikace.

Mrzí mě to, ale nestihla jsem vyfotit ravioli, když jsem je podávala..ráda bych řekla, že za tím je někdo jiný, ale byla jsem to já a jen já, kdo se nekontroloval a hned se na ně vrhl (po celém dni bez jídla, chápejte..).

13. března 2017

Sněhový dort s jahodovou pěnou

Naše malá princezna měla narozeniny a jahody byly opět číslo jedna. Loni to byly Jahodové Cupcaky a letos tu pro změnu máme dort s jahodami. Piškot je opravdu vláčný a nadýchaný, takže se přímo hodí k čerstvému ovoci a lehkému krému nebo šlehačce.

6. března 2017

Crêpes Suzette

Palačinky, které si zamiluje snad každý člověk. Nepotřebují ani žádnou náplň, stačí je jen "vykoupat" v pomerančovém karamelu. Když si chcete zpříjemnit den (nebo někomu jinému), měli byste si udělat tyto palačinky. Zaručuju vám úsměv na tváři :)

5. března 2017

Celozrnné lívance s banánem a kakaem

Lívance stokrát jinak. Tak by se u nás měla jmenovat snídaně o víkendu. Teď jsem se konečně dostala i k celozrnné žitné mouce. Lívance sice nejsou tak hladké a jemné jako z hladké mouky, ale rozhodně neztrácejí na chuti a zaručeně zasytí :)

Jahodové knedlíky s vanilkovou omáčkou

„Vysvětlím vám rozdíl mezi knedlíky a noky. Je to prosté. Knedlík se vaří ve vroucí vodě ve formě podlouhlých válečků, a teprve po vyjmutí z lázně se krájí na tenké plátky. A po obrubě těchto plátků může být takový knedlík trochu oslizlý. Naproti tomu typický nok, se ve formě kuliček nebo šišek, vaří každý kousek oddělený zvlášť, a tudíž je slizký po celém svém povrchu."
Jindřiška Krausová, Pelíšky


3. března 2017

Tarte Tatin

Jednoduchý jablečný koláč. Největší výhoda je, že je potřeba jen větší pánev, takže sbohem špinavé nádobí :)) :D