Recept
2 dortové formy o průměru 22cm
na korpus
- 200g změklého másla
- 200g krupicového cukru
- 3 vejce
- 250 g hladké mouky
- 70 g kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 200ml kysané smetany, nejvíc husté
nutellový krém
- 200 g mascarpone
- 250 g nutelly
- 80 g hořké čokolády (70%)
mascarpone krém
- 250 ml smetany na šlehání
- 100 g mascarpone
- 500g jahod
POSTUP
- Předehřejeme troubu na 180°
- Suché přísady na korpus smícháme dohromady. Ve druhé míse prošleháme všechny mokré, do směsi pak přidáme suchou směs. Formy vyložíme pečícím papírem a těsto do nich nalijeme.
- Pečeme 35 - 40 minut. Zkontrolujeme špejlí, jestli je korpus už upečený. Pokud ne, dopékáme do upečení.
- Připravíme si oba dva krémy. Na první korpus nejprve natřeme jednu polovinu nutellového krému, pak polovinu mascarpone krému a poklademe jahody, přikryjeme druhým korpusem a opakujeme.
Dobrou chuť :)
Žádné komentáře:
Okomentovat