5. října 2017

Základní těsto na lívance

Hrníčkový recept na ty nejlepší lívance. Jde o základní těsto, takže do něj můžete klidně přidat nastrouhaná jablka nebo nastrouhané hrušky, borůvky, kakao, rozmačkaný banán, skořici. Změnit mouku za špaldovou nebo rýžovou. Je to jen na vás jestli máte chuť na starou dobrou klasiku, nebo na něco nového.



Recept

10 lívanců

na lívance
- jedno vejce
- hrnek mléka
- čtvrt hrnku podmáslí
- lžíce rozpuštěného kokosového tuku (stačí i rozpuštěné máslo)
- dva hrnky hladké mouky
- dvě lžíce třtinového cukru
- lžička a půl kypřícího prášku
- lžička jedlé sody
- špetka soli
- muškátový oříšek
+ na podávání: jogurt, ovoce, javorový sirup, nutella, arašídové máslo, ořechy, šlehačka..

POSTUP

- V míse šleháme mokré přísady 4  minuty do pěny. Do druhé mísy prosejeme suché přísady a promícháme, směs přidáme do mokré a dobře promícháme do hladkého těsta. Necháme odležet nejméně 20 minut v pokojové teplotě.

Dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat