21. ledna 2016

Králičí kousky s Farfalle a Čubricou

Znám hodně lidí, kteří si na králíka příliš nepotrpí. Buď ho měli doma dennodenně anebo, když už ho měli, tak nestál za nic. Já upřímně králíka miluju, protože bábi a babča ho dělaly a dělají na jedničku, nadivoko:) To si ještě zkusím až budu mít králíka pěkně v celku. Teď jsem už ale konečně využila koření, které jsem si přivezla z Bulharska.
Příprava je skutečně jednoduchá. Vše se smíchá dohromady a nechá se tak dusit skoro půl hodinky, takže si ušetříme čas pro sebe.


Recept

4 porce

- čtvrt kila králičích prsou
- sůl
- 4-5 lžiček koření čubrica
- 250g farfalle
- 100ml smetany 12%
- 50ml smetany, 33%
- 50ml kuřecího vývaru


POSTUP

- Maso opláchneme, odblaníme a nakrájíme na malé kousky.
- Do rozpálené pánve nalijeme trochu olivového oleje a přidáme králičí kousky. Stáhneme na střední plamen a restujeme tak 5 minut.
- Když maso chytlo barvu, tak přidáme sůl, čubricu a ještě chvilku restujeme.
- Přilijeme vývar, smetany a přidáme těstoviny. Pořádně promícháme a přiklopíme pokličkou.
- Necháme probublávat 20-25 minut.
- Ozdobíme pažitkou.
Dobrou chuť :)



Žádné komentáře:

Okomentovat