Něco na zlepšení nálady nebo skvělá tečka po lehké večeři. Já mám ale tento dezert ráda kdykoliv během dne. Snad nejvíc mi ale chutná, když venku prší, pak celý dům provoní čokoláda, a to je pak ŽRÁDLO. Dezert není ani tak těžký, třeba jako Čokoládový fondant..ten už je opravdu hutný. Co se přípravy týče, tak ta je skutečně jednoduchá. Důležité je si pořádně vyšlehat bílky a žloutky. A všechno ostatní je brnkačka:)
Recept
2 velké formičky / 4 malé
na soufflé
- 200g čokolády, 60%
- 3 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 80g krupicového cukru
- špetka soli
- máslo na vymazání formiček
POSTUP
SOUFFLÉ
- Troubu předehřejeme na 180°
- První si necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni.
- Mezitím oddělíme žloutky od bílků.
- Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a ještě chvilku šleháme.
- Do bílků přidáme sůl a vyšleháme z nich sníh.
- Rozpuštěnou čokoládu přilijeme do žloutkové směsi a pořádně promícháme. Pak přidáme vyšlehaný sníh a opatrně ho do směsi vmícháme.
- Formičky vymažeme máslem, vysypeme kakaem a naplníme těstem.
Žádné komentáře:
Okomentovat