30. března 2017

Black Forest Trifle

Upřímně můžu říct, že si nás tento dezert získal natolik, že jsme ho zařadili mezi naše nejoblíbenější. Třešně s čokoládou a lehkým mascarpone je báječná kombinace. Hodí se ať už jako dezert ke kávě nebo jako sladká tečka k večeři.

Recept


4 skleničky

na trifle
- 80g čokolády, 70%
- balíček cukrářských piškotů
- 250g mascarpone, pokojové teploty
- 2 lžíce moučkového cukru
- portské víno (ale můžete použít třeba i amaretto nebo brandy, klidně i višňový likér)
- kelímek šlehačky, 40%
- 700g kompotovaných třešní
+ kelímek šlehačky na ozdobu, 40%

POSTUP

- Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni, když bude tekutá, tak ji necháme chvíli zchladnout, aby měla pokojovou teplotu.
- Do skleniček dáme piškoty a zakápneme je portským vínem. Mezitím, co budou piškoty "nasávat", si připravíme krém. Do mísy dáme mascarpone, cukr a prošleháme do jemného krému. Pak přilijeme čokoládu a zašleháme. Ve druhé míse vyšleháme šlehačku, ale ne úplně do tuha, aby krém nebyl tolik hustý. Šlehačku pak přidáme k mascarpone a naposledy promícháme. Na piškoty ve skleničce dáme pár třešní a ně zase krém. Pak dáme další vrstvu piškotů, které zase pokapeme portským, pak třešně, krém. Nakonec dáme ztuhnout přes noc do lednice, ale kdo chce, tak už může mlsat. Před podáváním vyšleháme šlehačku a tou pak poháry ozdobíme. Posypeme kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.

Dobrou chuť :)











Žádné komentáře:

Okomentovat