3. října 2015

Dýňové Cupcakes

Co by to bylo za podzim bez dýně? Musím se přiznat, že dřív jsem ji zrovna nemusela..málem ani vidět. Když jsem ji pak ochutnala v dezertu..hned jsem jí propadla. Bohužel zatím jsem ji ještě jinak nepoužila, než jen jako přísadu do sladkých dezertů. To se ale zanedlouho stejně změní. Tak prozatím tu mám pro Vás recept na tyhle nádherně štiplavé cupcaky. 

Postup je sice trochu zdlouhavý, ale i tak jednoduchý. Nenechte se odradit..během čekání můžete dělat milion jiných věcí, a zpříjemnit si tak čekání. Na své si přijdou milovníci dýní, skořice a tak trochu i kávy. 



Recept


12 cupcaků

na dýňové pyré
- jedna máslová dýně

na cupcaky
- 150g třtinového cukru
- 100ml oleje
- 1 velké vejce
- 1 hrnek dýňového pyré
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
- 150g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžíce mleté skořice
- 2 lžíce instantní kávy, Velvet

na polevu
- 150g másla
- 300g cream cheese (Lidl)
- 150g moučkového cukru
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu


POSTUP

DÝŇOVÉ PYRÉ
- Troubu předehřejeme na 180°
- Na plech si dáme pečící papír.
- Dýni rozřízneme na dvě poloviny a očistíme od semínek. Rozříznutou položíme na plech.
- Pečeme 40 minut.
- Necháme trochu vychladnout a pak ji vydlabeme do mísy, směs rozmixujeme dohladka.
- Pyré si dáme do síta, které je v míse. 
- Necháme tak pyré odkapat, cca 3-4h
..dýně musí být uvnitř měkká, zjistíme tak, že jde jemně propíchnout vidlicí, pokud nám nějaké pyré zbude, nic se neděje, v mrazáku vydrží 2 měsíce

CUPCAKY
- Troubu předehřejeme na 170°
- Do mísy dáme cukr, olej, vejce a šleháme 30 vteřin. Přidáme pyré a šleháme dokud se vše nespojí. Pak přidáme vanilkový extrakt a šleháme pár vteřin.
- Do směsi přidáme prosáté suché přísady a šleháme 30 vteřin. 
- Naplníme košíčky do dvou třetin. Nemusíme v nich těsto nějak upravovat, samy si hezky "sednou" :)
- Pečeme 18 minut..po chvíli co nám chladnou ještě ve formě, je dáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

POLEVA

- Do mísy dáme máslo, cream cheese a šleháme půl minuty.
- Přidáme prosátý cukr a šleháme cca 1-2 minuty.
- Nakonec přidáme vanilkový extrakt, a šleháme jen pár vteřin
- Krém má být hladký, vláčný, jemný a lehký.

Dobrou chuť :)

  




Žádné komentáře:

Okomentovat