20. srpna 2015

Pokračování: Dvě ženy + Itálie = ŽRASO 2.

Teď se vrhneme na pořádné jídlo, které nejen že příjemně zasytí, ale i potěší chuťové pohárky :) A protože mám moc ráda italskou kuchyni, tak mám taky moc ráda Emanuela Ridi. Jeden z dalších, který mě provází italským světem a tím báječným jídlem. Takže bylo jasné, že recept na hlavní chod padne na jeho hlavu. Jen mě mrzí, že jsem neměla čerstvé bylinky, protože v tom suchu, které tu bylo, nám chcípl i kaktus.. Štěstí mi ale přálo alespoň v jedné věci, a to, že náš soused nám donesl cuketu, kterou vypěstoval na zahrádce..a byla báječná :)
Sladká tečka nakonec Panna Cotta padla na mou maličkost :)



Recept


2 porce
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/fusilli-lago-di-garda

na cappelletti lago di garda
- těstoviny cappelletti (původně podle Emanuela fusilli)
- 2 stroužky česneku
- bílá cuketa, nakrájená na kostky
- krájená rajčata v plechovce
- ricotta
- rozmarýn
- oregano
- tymián
- sůl
- olivový olej

na panna cottu s lesním ovocem
- 400ml smetany, 33%
- 3 plátky želatiny
- 3 lžíce krupicového
- 3/4 lžičky vanilkového extraktu
- mražené ovoce
- 3 lžíce krupicového cukru
- lžička kukuřičného škrobu
- trocha vody



POSTUP

CAPPELLETTI LAGO DI GARDA
- Dáme vařit těstoviny do osolené vody.
- Mezitím si na pánvi na oleji osmahneme česnek. Po chvilce přidáme kostičky cukety a restujeme je do měkka.
- Česnek dáme z pánve pryč, přidáme půlku plechovky s rajčaty, trochu vody z těstovin.
- Přecedíme těstoviny a přidáme do směsi v pánvi, promícháme.
- Přidáme sůl a bylinky.
- Pánev dáme pryč z plotýnky a do směsi přidáme ricottu, jemně ji vmícháme.

PANNA COTTA
- Smetanu vlijeme do kastrůlku, přidáme 3 lžíce cukru a na mírném plameni povaříme. Dokud se cukr nerozpustí. NESMÍ BUBLAT!
- Mezitím si dáme do misky s vodou namočit želatinu.
- Želatinu vyjmeme z misky, pořádně ji zmačkáme, aby nám na ní nezůstala voda, a vložíme do smetany. Mícháme dokud se želatina nerozpustí.
- Přidáme vanilkový extrakt a pořádně promícháme.
- Smetanu nalijeme do sklenic a necháme ji v nich chvíli vychladnout. Pak je vložíme do lednice na 4h.
- Ovoce dáme do kastrůlku, přidáme 3 lžíce cukru a necháme povařit. 
- Jakmile je cukr rozpuštěný a ovoce teplé, přidáme rozpuštěný kukuřičný škrob a dobře promícháme. 
- Až vše pěkně zhoustne, dáme pryč z plotny a necháme vychladnout.
..pokud je ovoce stále řídké, můžeme přidat ještě škrobu

Dobrou chuť přejeme :)







Žádné komentáře:

Okomentovat