13. srpna 2015

Oreo Cupcakes

Jedny snad z nejoblíbenějších sušenek všech dob, OREO sušenky. Znám hodně lidí, kteří by se po nich mohli i utlouct. Dávají si nejrůznější variace s příchutí oreo sušenek..zmrzlinu, kávu, cheesecaky, sušenky s oreo sušenkami..a cupcaky :P Tak jsem se podívala na pár receptů a byly překrásné, ale pořád jsem neměla chuť je upéct..až..

Přišla první objednávka! Podmínka byla, upéct Oreo cupcaky..a pak ještě nějaké jiné, výběr byl už na mě..ale hlavně musely být tyto. Příležitost se tedy naskytla, honem jsem šla nakoupit sušenky a ještě pár drobností..a bylo :)

Recept jsem použila od Cupcake Jemma :) a zase ho trochu upravila, kvůli cukru. Teď ho skutečně muselo být minimum.

Recept


12 cupcaků

na cupcaky
- 125g hladké mouky
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 25g sušené smetánky
- 15g kakaa, (2 lžíce)
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 100g krupicového cukru
- 135g změklého másla
- 2 velká vejce
- 1 1/2 lžíce plnotučného mléka
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
- 12 Oreo sušenek

na polevu
- 350g másla
- 150g moučkového cukru
- 3 lžíce plnotučného mléka
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
- půl balíčku Oreo sušenek, rozmixovaných, (stačí je i rozdrtit paličkou)
- druhou půlku balíčku na ozdobu..co zbude zmlsejte ;)
..sušenky jako ozdobu můžete rozpůlit, rozdrtit na hrubo, na jemno..jak je libo :) 


POSTUP

CUPCAKY
- Troubu předehřejeme na 170°
- Společně prosejeme suché ingredience, přidáme máslo, vejce a šleháme minutu.
- Za stálého míchání přidáme mléko, vanilkový extrakt a šleháme další minutu. 
- Na dna košíčků dáme Oreo sušenky. Nabereme pořádnou dávku těsta na lžíci, a naplníme košíčky. 
- Pečeme 22 minut..po chvíli co nám chladnou ještě ve formě, je dáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

POLEVA
- Máslo šleháme 4 minuty, doběla. 
- Po dvou dávkách přidáme prosátý cukr a pořádně ho vždy zatřeme.
- Až je krém hezky jemný, pomalu za stálého míchání přidáme mléko a vanilkový extrakt. Šleháme další minutu.
- Přisypeme rozdrcené Oreo sušenky a promícháme. 
..zda je směs pořádně krémová a zatřená můžeme zjistit tak, že ji protřeme mezi prsty. Pokud uctíme silné krystalky cukru, tak ještě šleháme, dohladka.

Dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat