18. srpna 2015

Dvě ženy + Itálie = ŽRASO 1.

Večer jako každý jiný..jenže nebyl, jiný. Byl to večer s velkým V.
V jako Večer. V jako Večeře! Italská :P

S kamarádkou jsme se rozhodly, že si uděláme hezký večer a navaříme si něco opravdu báječného, takže to bude Itálie..to je jasné. Čtyřchodové menu bude akorát. Polévku v parnu vynecháme a dáme si místo ní dva předkrmy. Hlavní chod těstoviny..klasika, která neomrzí. Jako dezert jsem původně chtěla Tiramisu, ale syrová vajíčka plus to horko..nevadí, máme báječnou náhradu: Panna Cotta! Premiéra, snad ne Derniéra. Takže směle do toho! Italská hudba..víno nám bohužel došlo dřív, než jsme začaly vařit :D

První dva recepty jsou předkrmy, o které se postarala kamarádka, se svým přirozeným šarmem a neutuchající chutí ke zdravému jídlu :) 

Recept


2 porce

na tatarák z lososa
- 300g filety z lososa
- lžíce olivového oleje
- jedna jarní cibulka
- jedna červená cibulka
- sůl
- pepř
- 1 lžička dijonské hořčice
- jedna bageta
- rukola
- plátkový kozí sýr
- citron

na carpaccio z červené řepy
- jedna červená řepa
- 45ml olivového oleje
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce vinného octa
- tymián
- sůl
- pepř
- 100g kozího sýra (můžete i méně..my ho dáváme víc, protože ho strašně rády:))
- rukola


POSTUP

TATARÁK Z LOSOSA
- Filetu naškrábeme nožem. 
- Nakrájíme si na kostičky obě jarní cibulku a červenou cibuli. 
- Lososa smícháme se všemi přísadami, krom baget, rukoly, sýra a citronu. 
- Bagety potřeme olivovým olejem a opečeme na pánvi. 
- Podáváme s opečenou bagetou, měsíčkem citronu, rukolou a natrhaným kozím sýrem.

CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY
- Řepu očistíme na nakrájíme na kusy a necháme vařit 2h.
- Smícháme zbylé přísady, krom kozího sýra a rukoly. 
- Jakmile řepa trochu vychladne, nakrájíme ji na plátky a smícháme se směsí.
- Podáváme s rukolou a posypeme natrhaným kozím sýrem.  

Dobrou chuť přejeme :)



Žádné komentáře:

Okomentovat