29. listopadu 2017

Kuře na kari s kokosovým mlékem a rýží

V jednoduchosti je síla, a tenhle recept je jednoduchý jak facka. Přišla jsem pozdě večer domů a nechtělo se mi stát u vařiče a dlouze čekat na jídlo. Takže rýže. Co k ní? Kuřecí jsem dlouho neměla, ale co k němu? Ať to není nuda.. Tak třeba kari a kokosové mléko (to bylo teď v akci ;D ). Nakonec bylo jídlo mňamka!:) Kari příjemně prohřeje, a navíc, když si dáte jako první chod dýňovou polévku, ve které je chilli, budete se oblizovat až za ušima, jak říká mamka.


Recept


pro 2 osoby

- dvě kuřecí prsa
- tři lžíce másla
- sůl
- pepř
- dvě lžičky kari
- plechovka kokosového mléka
- dva sáčky jasmínové rýže
- hrst cherry rajčátek
+ 20ml smetany 12% pokud byste potřebovali omáčku zjemnit

POSTUP
- Nejprve si dáme vařit rýži podle návodu. Prsa nakrájíme na kostky a necháme na pánvi s máslem orestovat dozlatova. Přidáme koření a ještě chvilku restujeme. Vlijeme kokosové mléko a necháme na mírném plameni 10 minut probublávat bez pokličky. Potom přiklopíme pokličkou a necháme dalších 10 minut probublávat.

Podáváme s cherry rajčátky.

Dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat