11. dubna 2017

Rajčatová polévka

Letošní počasí je snad víc než aprílové. V jednu chvíli svítí slunce, jé nádherně a člověk má dojem, že bude za chvilku léto. Na druhý den se ale ochladí natolik, že člověk musí ven v kabátě, fouká studený vítr a v nejlepším ještě prší. Proto je třeba do sebe dostat hodně vitamínů a taky se zahřát, když je takový nečas. A upřímně, polévka je snad to nejlepší, co si člověk může v takovou chvíli dát.


Recept


na polévku
- 8 rajčat
- 8 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej s bazalkou
- libeček
- majoránka
- 0,75ml zeleninového vývaru
- 4 kostky cukru

POSTUP

- Předehřejeme troubu na 190°
- Rajčata nakrájíme na kolečka a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. K nim přidáme stroužku česneku. Směs polijeme olivovým olejem, osolíme a posypeme bylinkami, případně přidáme snítky čerstvých bylinek. Dáme do trouby péct na 25 minut. Pak stroužky zbavíme slupek a spolu s rajčaty je dáme do většího kastrůlku, a zalijeme vývarem. Necháme na středním plameni probublávat 15 minut. Pak rajčata i česnek rozmixujeme dohladka, dochutíme cukrem, případně i solí nebo bylinkami, a necháme opět povařit na středním plameni 20 minut. Polévku nakonec scedíme přes síto.

Před servírováním pokapeme polévku olivovým olejem .

Dobrou chuť :)




Žádné komentáře:

Okomentovat