12. dubna 2017

Hruškové lívance s borůvkovým přelivem

Tyhle lívance jsou snad jedny z mých nejoblíbenějších, k tomu ten borůvkový přeliv a je to jedna báseň. Člověk je hned sytý a usmívá se od ucha k uchu, jak si pochutnal. 


Recept


9 lívanců

na lívance
- 200ml podmáslí
- vejce
- špetka soli
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2 nastrouhané hrušky
- 240g hladké mouky
- lžička jedlé sody
- lžička a půl kypřícího prášku
- 50ml javorového sirupu
- 50g rozpuštěného másla

na borůvkový přeliv
- 3 hrsti borůvek
- 1/2 deci vody
- 2 lžíce krupicového cukru

POSTUP

- V míse vyšleháme vejce spolu s podmáslím. Přidáme špetku soli, cukr, nastrouhané hrušky a dobře vše prošleháme. Ve druhé míse smícháme zbylé suché přísady dohromady a pak je přidáme do mokré směsi. A zase vše dobře promícháme. Nakonec vlijeme máslo, sirup a naposledy promícháme. Těsto necháme odležet na 25 minut. 
- Pánev rozehřejeme na mírném plameni a žufánkem lijeme těsto na pánev. Těsto trochu rozprostřeme po pánvi pomocí dna žufánku. Jakmile se nám na těstě lívance začnou tvořit bublinky, tak ho otočíme na druhou stranu, a necháme ještě chvilku na pánvi. Mezitím co se nám dělají lívance na pánvi si připravíme borůvkový přeliv. Do kastrůlku dáme všechny přísady a necháme povařit na vysokém plameni 15 minut. 

Dobrou chuť :)



Žádné komentáře:

Okomentovat