19. března 2019

Čokoládová pěna s ovocem a cherry

Konec kočkování chlapci. Máme tu na programu jinou lahůdku, tentokrát je to jemná čokoládová pěna, která se příjemně rozplývá na jazyku. 
S kombinací svařeného ovoce, které příjemně voní po cherry, je pěna neodolatelná. Nám takhle zmizely tři skleničky během půl hodiny. Ta čtvrtá čekala ještě na další den, než jsem ji doslova zhltla k snídani.. 
Pěnu navíc svede úplně každý, horší jenom bude ji hned nespořádat.. 

Recept


4 skleničky


na pěnu
- 100g čokolády 80%
- 3 lžíce másla
- 4 vejce
- 3 lžíce krupicového cukru
- špetka soli
- 100ml smetany šlehání, 33%

na ovocný přeliv 
- hrst malin
- 6 zavařených broskví 
- 4 lžíce krupicového cukru
- 3 panáky Cherry

POSTUP
- Nejprve si rozpustíme čokoládu spolu s máslem ve vodní lázni. Čokoládu potom dobře promícháme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky přidáme do vychladlé čokolády - skutečně vychladlé, jinak se směs srazí. Bílky vyšleháme spolu s cukrem a solí do tuhého sněhu. Jednu třetinu sněhu opatrně vmícháme do čokoládové směsi, potom vmícháme zbylý sníh. Nakonec vyšleháme šlehačku a lehce ji vmícháme do směsi. Porcujeme do skleniček a necháme v lednici alespoň 4 hodinky odležet, nejlépe přes noc (u nás to přes noc vydržela jen jedna sklenička..)
- Na přeliv stačí všechny přísady svařit v kastrůlku 4 minutky. Ovoce pak necháme zcela zchladnout a servírujeme s čokoládovou pěnou.

Dobrou chuť :)



Žádné komentáře:

Okomentovat