19. prosince 2016

Baci di dama

Italské cukroví - "Polibky dámy" 
Pekla jsem je úplně poprvé a musím se přiznat, že rozhodně ne naposledy. Jsou měkoučké, sladké, a s tou hořkou čokoládou jsou jedna báseň, takže hned přibyly na seznam Vánočního cukroví.
V původním receptu mají mít kuličky velikost vlašského ořechu, na mě se to ale zdálo zbytečně moc velké (když se navíc spojí s další kuličkou..). Ty mé mají velikost lískového oříšku, což mi přijde tak akorát, a navíc jich bude víc :)) 

Recept


2 plechy

na těsto
- 150g studeného másla
- 150g mletých mandlí
- 170g krupicového cukru
- 150g hladké mouky

na náplň
- 80g hořké čokolády


POSTUP

BACI DI DAMA
- Předehřejeme troubu na 160° a plech vyložíme pečícím papírem.
- Všechny přísady dáme do mísy a zpracujeme do hladkého těsta.
- Z těsta uždíbneme malé kousky a tvarujeme je do kuličky o velikosti lískového oříšku. Každou kuličku necháme z výšky dopadnout na plech - díky tomu zůstanou na jedné straně ploché, a my je pak můžeme snadno poslepovat. 
- Pečeme je 9 minut. Po upečení budou ještě měkké, takže je po vytažení z trouby necháme 3 minuty odpočinout. 
- Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit.
- Až jsou kuličky a čokoláda úplně studené, můžeme slepovat pusinky (některé pusinky jsem pak obalila v čokoládě úplně celé, hold jsme hodně čokoládoví)

Dobrou chuť :)


Žádné komentáře:

Okomentovat