3. srpna 2016

Třešňový koláč s růžovou vodou

Je to už měsíc, a konečně jsem si uvědomila jak moc jsem se flákala.. Inu jsou prázdniny, a tak jsem si užívala stavu "flákoty"..a ještě několik dní naštěstí zbývá. Ale tak dlouho bych to odkládat nedokázala, kromě učení..to je něco úplně jiného :) :D


Recept

hluboká forma 22cm

na těsto
- 370g hladké mouky
- 200g studeného másla
- 100ml studené vody
- 3 lžíce krupicového cukru

na náplň
- půl kila vypeckovaných třešní
- 3 lžíce krupicového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce růžové vody
- 2 lžíce kukuřičného škrobu


POSTUP
- Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a zpracujeme do hladkého těsta. 
- Rozdělíme na dvě těsta a necháme odpočinout v lednici na 1 hodinu.
- Ve velké míse smícháme třešně s cukrem, vanilkovým extraktem a růžovou vodou. 
- Nakonec přidáme škrob a pořádně promícháme.
- Předehřejeme troubu na 220°
- První těsto si vyválíme a dáme do koláčové formy. Na něj dáme celou směs třešní, a pak vrátíme zpět do lednice.
- Vyválíme si druhé těsto a přikryjeme s ním koláčovou formu. Nakonec do těsta uděláme nožem pár průřezů (nebo i vykrajovátkem). 
- Pečeme 40 minut na nejnižším roštu

Dobrou chuť :)



Žádné komentáře:

Okomentovat